Lagedijk 29
5705 BX Helmond
tel.: 0492 - 792 494
info@a2bsecurity.nl

Veilig op vakantie met tips van A2B Security!

29-06-2012

Vakantie! Even heerlijk weg van het gewone leven en lekker doen waar je zinin hebt. Dus koffers inpakken en wegwezen… Maar zorg er ook voor dat je woning veilig achterblijft.De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers dus probeer uw huis een bewoonde indruk te geven.

Natuurlijk is iedereen bekend met de gebruikelijke maatregelen, het is echter nooit verkeerd om ze nog een keer door te nemen. Zorg voor goed hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Vraag je buren om je woning in de gaten te houden. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting en zorg dat de gordijnen niet consequent dicht zijn. Laat bij het verlaten van uw huis geen waardevolle eigendommen in het zicht staan. Berg uw kostbare bezittingen daarom op in een brand- en/of diefstalwerende kluis of breng ze onder bij familie of kennissen.

Maar heb je ook hieraan gedacht?

  • Informeer de buren over je vakantie, laat eventueel hun tweede auto parkeren op uw oprit.
  • Ruim klimmateriaal rondom de woning op, soms ligt er materiaal waardoor het extra gemakkelijk wordt binnen te komen. Denk daarbij aan een ladder, vuilcontainer, etc.
  • Laat iemand de post ophalen en/of uit het zicht leggen.
  • Laat planten op de vensterbank staan tijdens de vakantie.
  • Schakel de telefoon door (*21*nr#) zodat het lijkt of er gewoon iemand thuis is.

Vergeet vooral niet dat inbrekers meegaan met de tijd. Ze bekijken niet alleen je woning of je thuis bent, maar ze zijn ook te vinden op het internet. Ook daar moet je jezelf beschermen. Maak dus geen melding op Twitter, Hyves, Facebook of op je weblog dat je op vakantie gaat en hoe lang je wegblijft. Dan maak je het inbrekers wel heel gemakkelijk om toe te slaan.

Wil je inbrekers echt duidelijk maken dat ze niet welkom zijn? Laat dan een alarmsysteem of camerasysteem op maat installeren door A2B Security. Een degelijk beveiligingssysteem werkt preventief en zorgt bij een inbraak voor detectie en adequate opvolging. Wij brengen graag een vrijblijvende offerte uit voor een betrouwbaar en duurzaam beveiligingssysteem.

 

A2B Security is de specialist in beveiligingsoplossingen in woon- en werkomgeving.

 

A2B Security wenst je een prettige vakantie!