Lagedijk 29
5705 BX Helmond
tel.: 0492 - 792 494
info@a2bsecurity.nl

Inbraakpreventietips voor bedrijven tijdens vakantietijd

04-07-2014

Voor ondernemers is het inbraakrisico is redelijk groot, jaarlijks krijgt 1 op de 10 bedrijven te maken met een inbraak. Goede beveiligingsmaatregelen kunnen veel ellende voorkomen of beperken.

A2B Security weet dat het opstellen van een goed beveiligingsplan altijd start met het maken van een grondige risico-inventarisatie door een van onze adviseurs en het nemen van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. De organisatorische maatregelen zijn bijzonder belangrijk om ellende tijdens uw welverdiende vakantietijd te voorkomen.

Hier volgen een aantal beveiligingstips in willekeurige volgorde:

Met de alarmcentrale heeft u natuurlijk geregeld dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt als ’s nachts het alarm in uw bedrijf afgaat. Loop de lijst met sleutelhouders nog even na en zorg dat er ook tijdens de vakantie altijd een sleutelhouder beschikbaar is. Stel de alarmcentrale op de hoogte van de vakantie van de sleutelhouders zodat de politie ook werkelijk naar binnen kan. U kunt ook de particuliere alarmdienst aanwijzen als sleutelhouder. Zo hoeft u of uw medewerker niet zelf op een alarm af. En dat is wel zo veilig voor uw medewerkers.

Een bedrijfsgebouw dat niet of slecht verlicht is, vormt een aantrekkelijk doelwit. Plaats beveiligingsverlichting met een slagbestendige behuizing op donkere plaatsen. Een schemerschakelaar zorgt voor dat de verlichting op het juiste moment aan- en uitschakelt. Met een bewegingssensor kunt u eventueel schrikverlichting aan- en uit laten schakelen. Buitenverlichting om inbrekers af te schrikken heeft zin als buren of omwonenden zicht hebben op de verlichte plek, anders helpt u de inbreker juist bij zijn werkzaamheden.

Tijdens of na een verbouwing kan het zijn dat bepaalde delen in het bedrijf niet meer optimaal door het inbraakalarmsysteem worden gedetecteerd en dat het systeem moet worden aangepast of uitgebreid.U kunt alatijd contact met A2B Security opnemen voor een vrijblijvend advies.

Vaak hebben meerdere medewerkers een sleutel en ontbreekt het overzicht. Dit vergroot de kans op diefstal. Een gedisciplineerd sleutelbeleid neemt risico’s weg. Dit doet u door te noteren wie een sleutel heeft en te zorgen voor inname van uw sleutels als een medewerker uit dienst gaat. Berg reservesleutels goed op en regel zo veel mogelijk de toegang tot verschillende ruimten voor elke groep gebruikers apart

Mocht u toch veel waardevolle spullen op een plek hebben, dan kan een mistgenerator uitkomst bieden. Inbrekers hebben soms maar een paar minuten nodig om de meest waardevolle spullen te stelen. Een mistgenerator kan hier uitkomst bieden omdat de inbreker daardoor geen hand voor ogen meer ziet. De mist laat na het optrekken geen sporen na.

Beveiligingscamera’s worden steeds geavanceerder en kunnen een goede aanvulling zijn op uw beveiliging. Bijvoorbeeld met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van een winkelier of horecaondernemer. Zo is die direct op de hoogte als er een inbraak of overval wordt gepleegd. Ook kan het valse meldingen voorkomen.

Tot slot wensen wij een fijne maar vooral veilige vakantie.