Lagedijk 29
5705 BX Helmond
tel.: 0492 - 792 494
info@a2bsecurity.nl

Inbrekers te kijk gezet op internet

06-06-2011

Inbrekers te kijk gezet op internet

Voor de Vereniging Eigen Huis is de maat vol: inbrekers worden vanaf woensdag op een speciale site te kijk gezet, kondigt de vereniging van huizenbezitters aan.

Inbrekers te kijk gezet op internet

Tips

Ook geeft de vereniging tips over hoe je inbraak kunt voorkomen op de site. De beelden van de inbrekers zijn eerder anoniem aangeboden.

Iedereen kan insturen

Daarnaast kan iedereen eigen beelden van inbrekers en inbraakpogingen opsturen. Voorwaarde voor plaatsing is dat er een kopie van de aangifte van de inbraak wordt meegestuurd.

In principe tijdelijke actie

De actie loopt in ieder geval de hele maand juni. "In principe is de actie tijdelijk, maar dat hangt af van de animo", zegt een woordvoerder. Volgens hem zullen op de website voornamelijk foto's van inbrekers te zien zijn. Ook de schade die is aangericht en de manier waarop inbrekers zijn binnengekomen. "Bewegend beeldmateriaal is ook mogelijk, maar dat zien we niet zo vaak voorbij komen.

VEH: 'Aantal inbraken stijgt'

Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) waren in 2010 bijna 80.000 huishoudens slachtoffer van inbraak en werd om de 9 minuten ergens in Nederland ingebroken. Het aantal inbraken is volgens de VEH vorig jaar met 8% gestegen en ook dit jaar wordt er weer meer ingebroken, aldus de VEH.

AD en korpschefs: 'Aantal inbraken daalt'

De analyse van VEH staat haaks op de Misdaadmeter van het AD die vandaag verscheen. Volgens de krant is het aantal woninginbraken de laatste tien jaar juist spectaculair afgenomen, vooral omdat criminele junks langer achter de tralies worden gezet. De Raad van Korpschefs ziet dezelfde trend, aldus het AD.